Opening nieuwbouw - een terugblik

02-11-2018
Asalam alaikoem, 

Beste ouders/verzorgers, 

De openingsweek zit er (bijna) op! En wat hebben we een plezier gehad!
Hieronder volgt een korte terugblik op deze bijzondere week. 

Maandag 29 oktober
Op maandag werd het gebouw officieel geopend door de burgemeester en de wethouder van onderwijs. Na het welkomstlied, de toespraken van Said Boukayouh en de burgemeester, het doorknippen van het lint en het afschieten van de confettikanonnen, mochten de leerlingen over de rode loper naar binnen lopen. Daar troffen zij een atrium met maar liefst 200 gekleurde heliumballonnen.
Maar dat was niet de enige verrassing: alle leerlingen werden uitgenodigd om naar een voorstelling van theatermaker Robert Brouwer te kijken. In de ochtend werden de leerlingen van de groepen 1 tot en met 4 verwacht voor een voorstelling over gezond eten en afval. 's  Middags waren de groepen 5 tot en met 8 aan de beurt. De leerlingen (en leerkrachten) hebben genoten van de grappige voorstelling met een belangrijke boodschap: geef nooit op! (ook niet als het soms een beetje tegenzit).

Dinsdag 30 oktober
Hoera! Spelletjesmiddag!
Onder begeleiding van onze kordate leerlingen uit groep 8 liepen de leerlingen in groepjes van spelactiviteit naar spelactiviteit. De groepen 1 tot en met 4 hadden de benedenverdieping tot hun beschikking en de leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 konden op de bovenverdieping aan de slag. Er werden schoolgebouwen van lego gebouwd, blikken omver gegooid, gedanst tijdens de stoelendans, gerend in de gymzaal en met eieren gelopen in de speelzaal, er werd naar hartenlust gesjoeld...kortom, teveel om op te noemen. En tussendoor mochten de leerlingen ook nog in het atrium, dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een pannenkoekenrestaurant, een lekkere, verse  pannenkoek eten en limonade drinken. De pannenkoeken werden, geheel in stijl, ter plekke gebakken door pannenkoekenvaders Brahim en Abdelwahab. De spelletjesmiddag is, mede door de inzet van weer heel veel hulpmoeders, een groot succes geworden. Wij danken alle ouders hartelijk voor hun hulp en inzet. 

Woensdag 31 oktober en donderdag 1 november 
Woensdagochtend zijn wij gestart met de generale repetitie. Nizar uit groep 3B opende met sourat Al Fatihah en Ayat El Qursi. Alle leerlingen mochten op de tribunetrap kijken naar de optredens van de leerlingen uit de groepen 3, 5 en 8. Uit de onderbouw mochten een aantal leerlingen een prachtig lied over hun ouders laten horen. Alle optredens werden gepresenteerd door de leerlingen van de leerlingenraad. Wat deden zij het goed!
Woensdagmiddag openden An Noer de schooldeuren voor de externen: bestuursleden van de islamitische schoolbesturen en moskeeën, basisschool-directeuren, medewerkers van de bibliotheek, administratiekantoren, oud-collega's, collega's van Al Qalam, de architecten, de projectleider...teveel om op te noemen.
Ook voor de gasten traden onze leerlingen op. En de optredens verliepen vlekkeloos! De gasten waren erg onder de indruk van het zangtalent van onze leerlingen en het optreden van groep 8. 
Daarna mochten de gasten het gebouw bekijken. De leerlingen van de leerlingenraad speelden een belangrijke rol: zij mochten de gasten rondleiden. En ook dat deden zij heel erg goed, ma sha Allah. 
Woensdagavond werd er, in besloten kring, een diner georganiseerd. Want ook de (oud-)collega's en bestuursleden moesten in het zonnetje gezet worden. 

Op donderdagmiddag volgde hetzelfde programma als woensdagmiddag voor onze ouders. En dat was volle bak! Er was geen plekje meer over op de tribunetrap. Om 14.45 uur liep iedereen naar buiten om op het schoolplein het 'feestlied' te zingen en de dag af te sluiten met een doua. De leerlingen van de leerlingeraad mochten de An Noer-vlag hijsen. Hoera, voor onze An Noer-vlag!

Vrijdag 2 november
Vandaag is het vrijdag. Uw kind zit nu hoogstwaarschijnlijk op school. Vandaag ronden we de openingsweek met de leerlingen af. Zij krijgen iets lekkers en een presentje van de ouderraad. Het presentje wordt uitgedeeld door de leerlingenraad. Vraagt u ernaar als uw kind thuis komt? 

Wat een feest! Wat een feest! We hebben genoten van alle festiviteiten en gezelligheid.  
Ik wil de teamleden en met name de feestcommissie een groot compliment te geven. Zonder jullie hulp en inzet hadden we deze week niet tot zo'n succes kunnen maken. Dank jullie wel!

Aankomende week gaan we weer tot 'de orde van de dag'.
Alhoewel...op woensdag vindt er een belangrijke gebeurtenis plaats voor één van onze leerkrachten, op donderdagmiddag is de thema-afsluiting voor de onderbouw en op vrijdag verwachten we u graag weer voor de afsluiting van thema Achlaaq. Kortom...op An Noer valt er altijd wel wat te vieren. Alhamdoulillah!

Met vriendelijke groet, 

Namens het team van An Noer

Sanaa El Boutaybi