An Noer - info 13

06-12-2019
- Vragenlijst kwaliteitszorg
- Schoolarts groepen 2 en 7
- Groepen 5 naar Naturalis in Leiden
- Dua-diploma's voor...
- Lestijden en brengen van uw kind
- Studiedag op 16 december
- Ontbijten bij de Verrassing
Asalam alaikoem, 

Beste ouders/ verzorgers, 

Vragenlijst kwaliteitszorg
U heeft gisteren een link ontvangen om de vragenlijst over de kwaliteit van ons onderwijs in te vullen. Door een technisch euvel is dat de eerste keer niet goed gegaan. De vragenlijst staat tot en met 12 december open. Tot die tijd kunt u de vragen beantwoorden. Heeft u vragen? Dan kunt u bij juf Sanaa terecht. 

Schoolarts groepen 2 en 7
De schoolarts en de verpleegkundige zijn de komende weken op school voor een screening van de 5-jarigen en de leerlingen van groep 7. De leerlingen van groep 7 zijn uit de klassen opgehaald. De 5-jarigen bezoeken de schoolarts onder begeleiding van hun ouders. Het is voor de schoolarts en de ouders prettig als iedereen op tijd aanwezig is. Dan kan iedereen zich aan de planning houden en lopen er geen bezoeken uit. Bent u verhinderd? Neemt u dan z.s.m. contact op met het CJG om de afspraak te verzetten. De schoolarts kunt u vinden in de RT-kamer, naast het kantoor van juf Sanaa. 

Groepen 5 naar Naturalis in Leiden
Woensdag hebben de groepen 5 een bezoek gebracht aan Naturalis. In de ontvangszaal kreeg iedere leerling een  soort schelp in handen die hij/zij mocht onderzoeken door te kijken, voelen, ruiken en luisteren. Daarna moesten zij zonder te kijken vragen beantwoorden over de schelp om te testen of zij goede zullen onderzoekers zijn. En dat waren ze! Dit was slechts een voorproefje want daarna mochten de kinderen pas echt op onderzoek uit in de zalen 'dinotijd' 'ijstijd' en 'leven'. Zalen vol met levensechte dieren van elke soort die je kunt bedenken, een skelet van een mammoet en levensgrote dino's. Door het gedimde licht, de bewegende beelden en de geluidseffecten was het een spannende ervaring en voor sommige kinderen zelfs wel erg spannend. Na een geslaagd onderzoek konden de kinderen stickers verdienen en die werden dan ook ruimschoots uitgedeeld. 


Dua-diploma's voor...
Er zijn weer drie kleuters die hun dua-diploma heeft behaald. Dat zijn Yahia Barbari uit 1/2A, Yessir Hadra uit groep 1/2B en Ali Zayn Mehic uit 1/2C. Goed gedaan, mannen! Juf Yamina besteedt tijdens de godsdienstlessen tijd en aandacht aan het memoriseren van de dua's. Voor de kinderen is het wel belangrijk dat de dua's thuis regelmatig herhaald worden zodat de dua's goed beklijven. Heeft u vragen over de dua's of wilt u tips van juf Yamina? U weet haar op school te vinden (m.u.v. de donderdag)

Lestijden en brengen van uw kind
De schooldeur gaat om 08.20 uur open. Dan kunt u met uw kind naar het lokaal lopen. Om 08.30 uur gaat de bel. Dan verwachten we dat alle ouders vertrekken, zodat de leerkracht op tijd met de les kan beginnen. De juf heeft 's ochtends tijd voor een korte mededeling. Heeft u meer tijd nodig? Plan dan via Ouderportaal een afspraak met de leerkracht in. 
Is uw kind te laat en komt hij/zij dan na de bel binnen? Neemt u dan buiten het lokaal afscheid van uw kind. Zo hebben de leerlingen er in het lokaal het minste last van. Na de wintervakantie nemen de ouders van groep 3 ook buiten het lokaal afscheid van hun kind. Met uw medewerking kunnen de lessen op tijd beginnen en dat komt weer ten goede van uw kind. Vast bedankt! 

Studiedag op 16 december 
Op maandag 16 december is de school in verband met een studiedag gesloten. 

Ontbijten bij de Verrassing
De kleuters gaan in de week van 9 december bij de Verrassing ontbijten. De activiteit sluit aan bij het thema 'Restaurant'. De planning is als volgt:
- 1/2A op 9 december
- 1/2B op 10 december
- 1/2C op 11 december
- 1/2D op 12 december

Namens het team van An Noer wensen we u een prettig weekend.