An Noer info 15

11-12-2020
- Leescoach in de groep
- Schoolfruit- en groente
- Dua- en Qorankaarten
- Thema-afsluiting 'Sahaba'
Asalam alaikoem, 

Beste ouders/ verzorgers, 

Bijgaand de nieuwsbrief van deze week. 

Leescoach in de groep
Juf Marleen, leescoach van de bibliotheek, heeft afgelopen week voor de tweede keer een leespromotieles verzorgd in de groepen 3, 4, 5 en 6. Juf Marleen heeft aandacht besteed aan 'praten over boeken' volgens de methode van Aidan Chambers (‘Vertel eens..’). De kinderen hebben over hun eigen leesboek kunnen vertellen. Naar aanleiding van de lessen van juf Marleen zullen de leerlingen een boekpromotie verzorgen. De manier waarop dit vorm wordt gegeven is afhankelijk van de groep van uw kind. Vraag uw kind er eens naar? Uw kind kan daar ongetwijfeld veel over vertellen. 

Schoolfruit- en groente
Iedere week krijgen de kinderen drie stuks fruit of groente. Het aanbod is iedere week anders. Zo kregen de kinderen deze week zelfs watermeloen. Meester Ossama was daar minder blij mee, want hij moest voor maar liefst 15 groepen watermeloenen snijden. Dat mocht de pret echter niet drukken, want de kinderen waren erg blij met de watermeloen. Het komt voor dat uw kind een stuk fruit of groente mee naar huis neemt omdat hij/ zij het niet lust. 

Dua en Qoran-kaarten voor...
De volgende kinderen hebben hun dua- of Qoran-kaart behaald:

Soumaya Schellingerhout uit groep 7B: Moskeekaart behaald.
Nassim El Kharraz uit groep 7A: Moskeekaart behaald. 
Raihanna Drissi uit groep 5B: Moskeekaart behaald. 
Mohamed El Mahdaoui uit groep 7B: 1 hizb behaald.

Abdullah Aden uit groep 1/2A: Dua-kaart behaald.
Romaisa Maskine uit groep 1/2A: Dua-kaart behaald.

Thema-afsluiting 'Sahaba'
Afgelopen week hebben we het thema 'Sahaba' met elkaar afgesloten. Van de afsluiting hebben juf Yamina en juf Lucia samen met de leerlingen van de B-groepen, groep 4 en 1/2D opnames gemaakt. Het filmpje wordt vandaag via het Ouderportaal gedeeld. Veel kijkplezier!