An Noer info 16

18-12-2020
- Start online onderwijs
- Gebruik chromebook na schooltijd en in de wintervakantie
- Schade aan chromebook
- Omgevingsgeluiden tijdens de online les
- Pauzes en offline tijd
- Tablet voor kleuters
- In de vakantie lekker offline
Asalam alaikoem, 

Beste ouders/ verzorgers, 

Start online onderwijs
We hadden ons de laatste week voor de wintervakantie heel anders voorgesteld.
Voor de leerlingen en de ouders zal dat niet anders zijn. 
Veel scholen hebben ervoor gekozen om de laatste twee dagen voor de wintervakantie de kinderen vrij te geven. Wij hebben ervoor gekozen om het online onderwijs op te starten. Zo hebben we deze twee dagen kunnen gebruiken om knelpunten op te lossen zodat we na de vakantie vlot en soepel met het online onderwijs kunnen starten. 
We zijn er trots op dat we dit onderwijs zo snel weer op poten hebben kunnen zetten.

Gebruik chromebook na schooltijd en in de wintervakantie
De school-chromebook is alleen bedoeld voor schoolgebruik. De chromebook mag alleen onder schooltijden voor het onderwijs gebruikt worden. We willen u daarom met klem vragen om de chromebook in de wintervakantie op te bergen en pas na de vakantie weer te gebruiken voor school. 

Schade aan chromebook
De kinderen van de groepen 3 tot en met 8 hebben bijna allemaal een chromebook gekregen. Het gaat om meer dan 200 chromebooks. In de afgelopen dagen hebben een aantal leerlingen hun chromebook ingeruild omdat de huidige niet goed werkte. We zijn zo goed als door onze reserves heen. Indien er na de wintervakantie chromebooks uitvallen, kunnen deze op korte termijn niet vervangen worden. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het regelen van een chromebook/ laptop voor uw kind. Wees daarom extra zuinig op de chromebook en berg deze goed op. 

Pauzes en offline tijd
Van 10.15 t/m 10.45 uur en van 12.00 t/m 13.00 uur hebben de kinderen en de leerkrachten pauze. Iedereen dient dan offline te gaan. De chromebook moet dan uit. We hebben gemerkt dat een aantal kinderen in de pauzes gamen of onderling chatten. De juf ziet niet wat uw kind doet en in de chat zegt. We willen u vragen om hier zicht op te houden en op de offline tijden de chromebook uit te zetten. 

Omgevingsgeluiden tijdens de online les
Houdt u er rekening mee dat de juffen tijdens de online lessen de geluiden in de woonkamer of in huis kunnen horen. Dit stoort uw kind en de andere kinderen tijdens de lessen. 

Tablet voor kleuters
De school heeft een beperkt aantal tablets die alleen in zeer hoge uitzondering aan kleuters van risico-gezinnen uitgeleend worden. Voor de aanvraag van een tablet kunnen ouders contact opnemen met juf Sanaa. 

In de vakantie lekker offline
Omdat de kinderen de afgelopen dagen en na de vakantie weer noodgedwongen veel achter een beeldscherm moeten zitten, is het goed als de vakantie zoveel mogelijk offline wordt doorgebracht. Een mooie periode om eens lekker met het gezin tijd aan elkaar te besteden. Hieronder vindt u een aantal tips om thuis te doen.
  1. Lekker veel lezen. Alle kinderen hebben boeken mogen lenen uit de schoolbibliotheek. Maak er een leesfeest van met het hele gezin. Iedereen kiest een lekker comfortabel plekje uit met een goed boek. Bij ons op school noemen we dat 'chill lezen'. Sommige kinderen vinden het fijn om op hun buik te liggen als ze lezen, anderen maken liever eerst een tent en pakken er een zaklamp bij. En sommige kinderen lezen het liefste op de kop. Bij een leesfeest hoort natuurlijk ook een mooi of spannend stuk voorlezen.
  2. Kan je niet naar een familielid toe? Schrijf hem of haar dan een mooie brief of maak een prachtige tekening en stuur deze op. 
  3. Samen met de kinderen koken. Laat uw kinderen zelf de recepten opzoeken en een boodschappenlijstje maken. Helaas zit een gezamenlijk tochtje naar de supermarkt er niet in, maar als een van de gezinsleden de boodschappen doet kan de rest daarna gaan koken. Ook de kleuters kunnen al goed helpen in de keuken met wassen en snijden.
  4. Knutsel een schatkist in elkaar door een doos te versieren. Laat de kinderen deze verstoppen en een schatkaart tekenen. Kunt u de schatkist vinden? Uiteraard kunnen de rollen worden omgedraaid.
  5. Maak van oude sokken en knutselmateriaal leuke handpoppen. Natuurlijk is het daarna tijd voor een poppenkastshow.
  6. Koekjes bakken om deze vervolgens met en voor elkaar te versieren staat garant voor een leuke middag.
  7. Organiseer een spelletjescircuit. Laat uw kind(eren) een spel kiezen en kies er zelf ook een. Speel een aantal spellen achter elkaar en kijk wie de winnaar van alle spellen samen is.
  8. Maak een hindernisbaan. Kruip onder de tafel door, klim over de bank, stap over de kussens, loop over een stuk tape dat op de vloer is geplakt...hier kunt u alle kanten mee op. Kinderen vinden het erg leuk om de hindernisbaan zelf te maken en ze vinden het fantastisch als papa en mama meedoen. Lekker actief bezig zijn met elkaar. Ook kunt u met een bol wol een soort laserparcours maken. De kinderen moeten onder en over de draden heen zonder ze aan te raken.
  9. En de laatste tip: vervelen! Zodra uw kinderen beginnen te mopperen dat ze zich vervelen laat u dat gewoon gebeuren. U geeft geen tips wat ze kunnen gaan doen. Vervelen is namelijk heel goed voor kinderen, het zorgt er namelijk voor dat kinderen zelf op zoek gaan naar iets waarmee ze zich vermaken. Vaak gaan ze dan nieuwe dingen uitproberen, vervelen stimuleert de creativiteit.
We wensen iedereen een hele fijne vakantie en zien elkaar graag weer (online) op 4 januari!

Met vriendelijke groet, 

Namens het team van An Noer