Nieuws uit groep 3B

06-04-2019
Hoera, het is lente!
Eindelijk is het weer zover, deze week konden we lekker genieten van buiten spelen met een lente zonnetje. Onze groep is hard aan het werk om het lokaal gezellig te maken in lente sferen!

We hebben het druk gehad met allerlei leuke activiteiten de laatste weken. We kregen fietsles op het plein, we bezochten vogelpark Avifauna, we kregen bibliotheekles van juf Marion en we hebben geoefend met oversteken in de wijk.

Maar natuurlijk hebben we ook gewerkt in de klas. Dit gaat allemaal gewoon door. In de rekenles oefenen we nog steeds met de tientalpassering door de sommen op een handige manier uit te rekenen. Deze manier van rekenen zal ook in de groepen 4 en 5 gebruikt worden. We gebruiken hiervoor de versjes: "Doe je best, eerst het vriendje erbij en dan de rest!" en "Doe je best, eerst tot tien eraf en dan de rest!" Gelukkig helpt het oefenen en hebben de meeste kinderen nu door hoe het moet. Knap hoor!

In de schrijfles zijn we begonnen met het aan elkaar schrijven van woorden. Hier had de groep zich enorm op verheugd. Ook zijn de lijntjes weer smaller geworden, waardoor het nog uitdagender wordt. Als de kinderen netjes hebben geschreven, mogen ze een bladzijde schrijven met een gekleurde pen!

Ook het technisch- en begrijpend lezen is nog steeds heel belangrijk in groep 3. We hebben onlangs de lettergroepen "sch", "ng", "nk" en "ch" geleerd. Deze oefenen we dan ook in het dictee. We lezen elke dag en dankzij de grote keuze in de schoolbibliotheek kiezen de kinderen iedere donderdag een mooi avi-boek of een interessant informatief boek uit om te lezen in de klas.

U gaat toch ook regelmatig naar de bieb om met uw kind(eren) lekker te snuffelen tussen de boeken?

Wist u trouwens dat er in onze groep een gezellige sfeer hangt? Nee, dit komt niet alleen door al die gezellige knutsels, maar doordat wij ons ook goed houden aan de KIVA regels. We helpen elkaar, we accepteren dat iedereen anders is, we lachen samen en we lachen elkaar niet uit. We zorgen dat iedereen zich fijn voelt. Ik ben heel trots op zo'n fijne groep!