An Noer - info 10

15-11-2019
- School op Seef-lessen
- Kinderraadslid van An Noer
- Schoolfruit van start
- Stagiaires in 1/2B en 4A
Asalam alaikoem, 

Beste ouders/ verzorgers,

School op Seef-lessen
De school op Seef-lessen zijn deze week gestart. Tijdens de lessen oefenen de leerlingen de verkeersregels in de praktijk. Op deze manier leren kinderen hoe zij zichzelf als verkeersdeelnemer kunnen redden. Met de hulp van de verkeersouders zijn er per groep verschillende parcours op het plein uitgezet. Na de instructie van de verkeersouder mochten de leerlingen het parcours fietsen. De lessen voor de leerlingen van de groepen 5 en 6 konden helaas niet doorgaan in verband met de hevige regenval. In overleg met de verkeerscommissie wordt er een nieuwe datum geprikt. 

Kinderraadslid van An Noer 
An Noer is dit schooljaar geselecteerd om een kinderraadslid af te vaardigen voor de kinderraad van de gemeente Alphen aan den Rijn. Een aantal leerlingen heeft zich hier voor opgegeven. Na een strenge selectie door juf Kezban en juf Yvonne werden Fatima Aden en Soumia Boussajra gekozen om een 'sollicitatie-gesprek' te voeren met de sollicitatiecommissie. De sollicitatiecommissie bestond uit juf Fatima en juf Sanaa. Zij stelden vragen aan de leerlingen: Waarom wil je kinderraadslid worden? Op welke manier zal jij onze school vertegenwoordigen? Wat zijn jouw kwaliteiten en waarom ben jij de geschikte kandidaat? Allemaal vragen waar de meisjes goed antwoord op konden geven. Dat maakte de keuze extra ingewikkeld. Na lang beraad konden de juffen dan toch de knoop doorhakken. De leerling die An Noer als kinderraadslid zal vertegenwoordigen is SOUMIA BOUSSAJRA. Van harte gefeliciteerd Soumia!
Soumia zal met  kinderraadsleden van andere scholen uitgenodigd worden voor verschillende activiteiten en vergaderingen en mogen meepraten over verschillende onderwerpen. De kinderburgemeester en burgemeester Spies zullen hier ook bij aanwezig zijn. We weten zeker dat Soumia onze school goed zal kunnen vertegenwoordigen. 

Schoolfruit van start
Deze week is de schoolfruitlevering gestart.Met het project ontvangt de school 20 weken lang fruit en groente voor alle leerlingen. 
Het fruit/ de groente is een extraatje voor uw kind en wordt 's middags uitgedeeld.
Het vervangt dus niet het fruitmoment rond 10.00 uur. Daarvoor dient u uw kind nog zelf fruit of groente mee te geven. 
Het is de bedoeling dat uw kind het schoolfruit op school opeet. Dit stimuleert kinderen om samen fruit en groente te eten in de klas. De leerkracht zal de leerlingen stimuleren om het fruit/groente te proeven. Als uw kind het echt niet lust, krijgt uw kind het mee naar huis. Kijk daarom niet gek op als u een wortel of een snackpaprika uit de tas van uw kind vist. Heeft een kind een allergie voor bepaalde fruit- of groentesoorten? En weet de juf dat nog niet? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door aan de leerkracht van uw kind.

Stagiaires in 1/2B en 4A
Deze week zijn er twee stagiaires gestart. Femke loopt stage in groep 1/2B bij juf Ingrid. Saïda loopt stage in groep 4A bij juf Linda. De stagiaires volgen de opleiding voor onderwijsassistente en zijn iedere dinsdag en woensdag op school. We wensen de dames veel succes.

Met vriendelijke groet, 

Het team van An Noer