An Noer info 17

17-01-2020
- Qoran en dua-diploma's behaald
- Overblijven gedurende het schooljaar
- Theatervoorstelling Peter Pan groepen 3 en 4
- Stagiaire voor groep 1/2A
- Laatste dag stagiaire juf Esra groep 6A
- Traktaties met gelatine
Asalam alaikoem, 

Beste ouders/ verzorgers, 

Qoran en dua-diploma behaald
Een aantal leerlingen hebben hun dua-diploma behaald. Er zijn ook weer veel moskeekaarten volgeplakt wat betekent dat uw kind naar de volgende Qoran-kaart mag. 
Dit zijn de Qoran- en dua-kanjers van deze periode:

Dua diploma behaald:
Maher El Hajoui 1/2a
Aya Louassari 1/2b
Norayn Saber 1/2d
Anas El Hadaoui 1/2d
Adam Sharifi 1/2d
Aya El Ayachi 3
Intisar El Habri 3

1ste Moskee kaart behaald
Dhakir Lakoudi 1/2c
Romaysssa El Boutaybi 5a
Aliaa Alaolaki 5a
Balqis Hashi 6b
Abir Ali 6b

2e Qorankaart behaald: 1 Hizb
Ismaïl Sallami 6a

Overblijven gedurende het schooljaar
Het komt voor dat ouders gedurende het schooljaar besluiten om hun kind vanaf een bepaald moment over te laten blijven. Er zijn ouders die dan verwachten dat zij korting krijgen op de overblijfbijdrage.
We zetten de afspraken daarom graag weer voor u op een rij.

- Kiest u ervoor om uw kind gedurende het schooljaar toch te laten overblijven? Dan bespreekt u dit met de leerkracht van uw kind. Zij is uw eerste aanspreekpunt!
- Gedurende het schooljaar besluiten om over te blijven? Dan betaalt u 100,- per kind ongeacht de maand waarin de overblijf start of voor iedere pauze 3,-. Er worden geen uitzonderingen gemaakt voor leerlingen op basis van hun ontwikkeling of het werk van ouders.
- De overblijfbijdrage wordt, voor de leerlingen die gedurende het schooljaar overblijven, op de eerste overblijf-dag betaald. 
- Een uitzondering op bovenstaande regel zijn de nieuwe leerlingen die vier jaar worden. Zij krijgen een gereduceerd tarief. 

In de eerste week van het schooljaar geeft u bij de leerkracht aan of uw kind overblijft en betaalt u de overblijfbijdrage. Voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften of een bepaald traject bespreken de ouders in dezelfde week met juf Sanaa hoe de overblijf vorm wordt gegeven. Op deze manier weet iedereen waar hij/zij aan toe is. 

Theatervoorstelling Peter Pan groepen 3 en 4 

Afgelopen woensdag zijn de groepen 3 en 4 naar de theatervoorstelling van ‘Peter Pan’ geweest. De kinderen hebben kennis gemaakt met Wendy, die het thuis niet naar haar zin heeft. Ze moet zich aan strenge regeltjes houden en zich altijd netjes gedragen. Daarnaast moet ze van haar ouders naar een kostschool. Wendy zou zo graag eens op avontuur willen gaan.

Op een dag kom Peter Pan langs samen met Tinkerbell. Wendy krijgt van Tinkerbell vleugeltjes, zodat ze samen met Peter Pan kan vliegen naar Nimmerland. In Nimmerland is het altijd leuk, er is zon, water en er zijn ontzettend veel avonturen te beleven.

Al gauw komt Wendy erachter dat ze al die spannende avonturen niet zo leuk vindt. Wendy wil graag weer terug naar huis, maar ze wordt overgehaald om te blijven.

Ondertussen wordt Peter Pan gezocht door Kapitein Haak. Kapitein Haak wil wraak op Peter Pan, omdat hij ooit zijn arm is kwijtgeraakt door hem. Gelukkig is Peter Pan Kapitein Haak te slim af en wint hij iedere keer het gevecht met hem.

Wendy wil de stoute Kapitein Haak graag nog één kans geven om zich netjes te gedragen. Echter Kapitein Haak kiest er zelf voor om het water in te duiken en zichzelf aan de krokodillen te voeren. Wendy gaat terug naar huis en hoeft gelukkig niet meer naar de kostschool. 

De kinderen hebben genoten van de voorstelling en ze waren ontzettend onder de indruk van de toneeleffecten.

Stagiaire voor groep 1/2A
Vanaf woensdag 22 januari start er een nieuwe stagiaire op onze school. Stagiaire Yasemin zal tot medio juni meelopen in groep 1/2A onder leiding van juf Nafissa. We wensen Yasemin veel stage-ervaring op onze school. 

Laatste dag stagiaire juf Esra groep 6A
Juf Esra, PABO-stagiaire, heeft de afgelopen periode meegelopen in groep 6A. De laatste stagedag van juf Esra valt op 20 januari. Ze zal dan afscheid nemen van de leerlingen. We bedanken juf Esra hartelijk voor haar inzet en leuke lessen en wensen haar veel succes met haar studie. 

Traktaties met gelatine
Een aantal leerlingen mogen geen snoepjes met gelatine. Als school vinden we het belangrijk dat alle kinderen een traktatie krijgen die zij ook mogen opeten. Het is erg sneu als een kind een traktatie niet mag opeten omdat daar gelatine in zit. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven op de markt zodat het ook mogelijk is om een gepaste traktatie te vinden. En als u dan toch wilt trakteren, denkt u dan eens na over een gezonde traktatie zoals fruit! Want dat mag (bijna) iedereen wel hebben. 

We wensen iedereen een fijn weekend!

Namens het team van An Noer