An Noer info 10

06-11-2020
- Bibliotheken gesloten? Niet op An Noer!
- Vrijdag, hijaabdag
- Bijles begrijpend lezen groepen 8
- Veiligheid op het plein
- Nationaal Schoolontbijt
Bibliotheken gesloten? Niet op An Noer!
Met ingang van afgelopen woensdag zijn de bibliotheken in Nederland gesloten. Wij vinden het heel jammer dat de kinderen voorlopig geen boeken kunnen lenen. Hoe kunnen we nu het lezen stimuleren als bibliotheken gesloten worden en boeken vaak een vermogen kosten? Daarom hebben wij besloten om onze bibliotheek ook voor thuis beschikbaar te stellen. En dat betekent het volgende:

- Uw kind leent een bibliotheekboek uit onze eigen bibliotheek.
- Iedere dag neemt uw kind het boek mee naar huis en de volgende dag weer mee naar school.
- Boek uit? Dan leent uw kind de volgende dag gewoon weer een nieuw boek in de schoolbibliotheek. Dat is heel prettig voor de boekenwurmen onder ons.
- Wij zijn zuinig op onze bibliotheekboeken. Gebruik het boek echt om uit te lezen.
- Toch moedwillig kapot gemaakt? Dan betaalt de ouder de aanschafwaarde van het boek. We verwachten echter niet dat het zo ver hoeft te komen. Onze kinderen gaan over het algemeen heel netjes met de schoolmaterialen om.
- Het uitleensysteem is bedoeld voor de groepen 4 t/m 8.
- De 'actie' duurt t/m de wintervakantie. Daarna bekijken we of we uitleensysteem door zullen zetten.
We wensen de leerlingen heel veel uurtjes leesplezier toe. 

Vrijdag, hijaabdag!
Steeds meer meisjes dragen op vrijdag een hijaab. Dat begint al bij de kleuters. Dit is een mooie ontwikkeling die wij graag aanmoedigen. Daarom roepen we de vrijdag uit tot hijaabdag! Op vrijdag mogen de meisjes met een hijaab naar school. Dat mag natuurlijk ook op de andere dagen, maar omdat vrijdag de heilige dag voor de moslims is, is het extra bijzonder. Op deze manier hopen we onze dochters te stimuleren de hijaab te dragen. 

Bijles begrijpend lezen groepen 8
Op woensdag 11 november start de eerste bijles begrijpend lezen voor de groepen 8. De ouders van de leerlingen hebben op donderdag een informatiebrief ontvangen. Ook dienen zij toestemming te geven voor de bijles en bereid zijn om hun kind na de bijles zelf op te halen. De lessen worden verzorgd door twee juffen: Juf Gaby en juf Wendy. De bijles wordt door de school betaald. We zijn dankbaar dat we ons deze luxe kunnen veroorloven en dat we onze leerlingen hiermee een stapje verder kunnen helpen. 

Veiligheid op het plein
U vertrouwt uw kind gedurende de schooldag aan ons toe. Dat is voor ons een grote verantwoordelijkheid. De veiligheid in de school en op het schoolplein is voor ons dan ook erg belangrijk. We zetten hier een aantal van de belangrijkste veiligheidsafspraken op een rij.
- Deurbeleid: de schooldeur wordt zoveel mogelijk dicht gehouden m.u.v. de breng- en ophaaltijden. Dan staan er leerkrachten op het plein. Niemand komt de school zonder afspraak in. 
- De nooddeuren zijn dicht en worden niet gebruikt met uitzondering van noodgevallen.
- In de kleine pauze (tussen 10:00 en 10:45 uur) staan alle leerkrachten met hun eigen groep buiten.
- Sinds deze week surveilleert meester Ossama ook in de kleine pauze op het plein.
- In de grote pauze staan er voldoende pleinwachtmoeders, meester Ossama en een leerkracht op het plein.
- Rondom het schoolgebouw hangen maar liefst 14 camera's met zicht op het plein en de aanlooproutes. Meester Ossama houdt toezicht op de camerabeelden en grijpt indien nodig in.
- Mensen die niets op ons plein te zoeken hebben, worden weggestuurd. Er geldt een uitzondering voor ouders met spelende kinderen.
- De school onderhoudt goede contacten met de politie. Er wordt regelmatig door de politie gesurveilleerd.
- Buurtbewoners houden een extra oogje in het zeil en bellen naar school als ze zich ergens zorgen over maken.
Door met z'n allen extra alert te zijn en signalen serieus te nemen, bieden we onze kinderen met de hulp van Allah s.w.t. een veilige plek.  

Nationaal schoolontbijt
Met de groep stilstaan bij een gezond ontbijt, dat is het doel van het Nationaal Schoolontbijt. Op donderdag 5 november hebben de leerlingen samen op school ontbeten. Dat is natuurlijk niet alleen leerzaam, maar ook gezellig. Samen ontbijten draagt ook bij aan de positieve sfeer. Na 9 weken onderwijs kunnen we al zien dat er positieve groepen zijn gevormd. Deze activiteit zal de groepsvorming versterken.

Voor veel leerlingen is ontbijten vanzelfsprekend, maar niet voor iedereen. Naast het gezamenlijke ontbijt werd er gesproken over het belang van een gezond ontbijt. Een aantal leerlingen gaven aan dat ze daar 's morgens nog helemaal geen zin in hebben en of te weinig tijd hebben om te ontbijten.
Slaat uw kind het ontbijt ook wel eens over? Biedt uw kind eens wat yoghurt, een stuk fruit of noten aan. Zo kan uw kind met een goede start aan de schooldag beginnen. 

Fijn weekend allemaal en tot maandag!

Met vriendelijke groet, 

Team An Noer