An Noer info 6

02-10-2020
- Adviesgesprekken groep 8
- Afsluiting godsdienstthema 'Achlaaq'
- Kinderboekenweek 2020
- Bereikbaarheid juf Yamina
- Wachtlijsten

Asalam alaikoem, 

Beste ouders/ verzorgers, 

Bijgaand wederom de nieuwsbrief van deze week. Veel leesplezier!

Adviesgesprekken groep 8
Op maandag en dinsdag voeren juf Saskia en juf Kezban adviesgesprekken met de leerlingen en de ouders van groep 8. Dat is voor veel kinderen een spannend gesprek. Juf Milfed, intern begeleider bovenbouw, sluit ook aan. We wensen de leerlingen en ouders veel succes. 

Afsluiting godsdienstthema 'Achlaaq'. 
Zoals gebruikelijk nodigen we onze ouders voor iedere godsdienstafsluiting op school uit. 
Door de maatregelen is het helaas niet mogelijk om ouders op school te ontvangen.
Daarom hebben we besloten om de godsdienstafsluiting op te nemen en de film via het ouderportaal te delen. 
Ter kennisgeving:
- De opnames worden op school door juf Lucia op school gemaakt.
- Alleen leerlingen waarvoor ouders toestemming hebben gegeven om te filmen in schoolverband worden opgenomen. Het is goed mogelijk dat u daarom maar een deel van de groep van uw kind ziet. 
- De film wordt gedeeld in het ouderportaal en is dus alleen zichtbaar voor onze ouders. 
- De film mag op geen enkele wijze met derden gedeeld worden. 
- De groepen die op zullen treden zijn de A-groepen en groep 4.
- De opnames vinden plaats op dinsdagmiddag 13 oktober. 
- Op woensdag 14 oktober zullen de groepen voor elkaar optreden. Alle leerlingen zitten dan op de tribunetrap.

Kinderboekenweek 2020
Lezen is zo, zo, zo belangrijk! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Boeken openen jouw wereld, je leert nieuwe woorden en draagt bij aan de taalontwikkeling. En kinderen die veel lezen, doen het op school ook veel beter. 
Helaas lezen kinderen steeds minder. Veel kinderen zitten liever op de tablet/ telefoon of kijken televisie. En dat is zonde! Want daar leert uw kind niet zo veel van. 


Tijdens de Kinderboekenweek besteden we extra tijd aan het belang van lezen. Dit jaar gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. We lezen spannende verhalen over ridders, verplaatsen ons in de oorlogstijd en komen van alles te weten over de Oudheid.
De school heeft prachtige nieuwe boeken besteld en uitgedeeld, de leescommissie heeft de school aangekleed en er staan leuke activiteiten op de planning om het lezen nog aantrekkelijker te maken.

Doet u ook mee? Berg de tablet eens op en ga met uw kind naar de bibliotheek. In Alphen aan den Rijn is er een prachtige, nieuwe bibliotheek geopend. Het is zeker de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen. Veel leesplezier! 

Bereikbaarheid juf Yamina
Juf Yamina is vier dagen in de week onze godsdienstleerkracht. Samen met meester Nourdin zorgen zij dat ons godsdienstonderwijs vorm krijgt op onze school. Het is nu helaas niet mogelijk om even de school in te lopen om juf Yamina een vraag te stellen. Daarom is het vanaf volgende week mogelijk om juf Yamina een bericht te sturen via het Ouderportaal. Dat betekent dat juf Yamina bereikbaar is voor de ouders van 300 leerlingen. Het kan daarom soms wel een aantal dagen duren voordat u een antwoord krijgt. 
Ook zal juf Yamina regelmatig een eigen nieuwsbrief delen: Nieuws van juf Yamina. Zo blijft u goed op de hoogte van de inhoud van de thema's en kunt u hier thuis ook mooi bij aansluiten. 

Wachtlijsten
Ook dit schooljaar werken we met wachtlijsten. Daar zijn veel ouders (die hun kind niet bij ons op school hebben) niet zo blij mee. En dat kunnen we ons heel goed voorstellen, want iedereen zoekt een fijne, gezellige, veilige en goede school voor zijn kind. Zoals u echter weet, is voor ons de kwaliteit belangrijker dan de kwantiteit: We willen een goede school zijn en géén grote school. Vandaar dat we ons strikt aan ons aannamebeleid houden.

Broertjes en zusjes van onze leerlingen hebben voorrang, MITS u uw kind aanmeldt als hij/zij 2,5 jaar oud is.
Als u toch te laat bent, wordt uw kind op de wachtlijst geplaatst. 

Het komt voor dat 'wachtlijst-kinderen' ingeschreven worden. Dat duurt soms wel twee jaar. Voordat kinderen ingeschreven worden, proberen we goed in kaart te brengen wat de onderwijsbehoeften van de nieuwe leerling zijn.
Ook kijken we naar de groep waar de nieuwe leerling eventueel geplaatst zou moeten worden. Is de zorg in de groep niet te zwaar? Dan kan er wel een leerling bij. Het belang van onze 'eigen' kinderen staat altijd voorop. Want zeg nu eens zelf? U wilt toch ook het beste voor uw kind? Dit beleid maakt dat we nieuwe ouders helaas wel eens moeten teleurstellen.

Is uw kind bijna 2,5 jaar en wilt u uw kind bij ons inschrijven? Neemt u dan gauw contact op met juf Sanaa. Dan weet u zeker dat u niet achter het net vist. 

Fijn weekend!

Namens het team van An Noer.