An Noer info 7

09-10-2020
- Kinderboekenweek...en toen?
- Wanneer mag mijn kind niet naar school?
- Start weerbaarheidstrainingen groepen 7
- Trakteren in de school
- Herfstvakantie in zicht
Kinderboekenweek...en toen?

Vanaf 30 september tot en met 11 oktober duikt An Noer ook het verleden in. We gaan terug in de tijd van de Romeinen, de oude Grieken, de middeleeuwen tot in de tweede wereldoorlog. Door boeken te lezen over vroeger kunnen we de geschiedenis ‘herbeleven’; we leren de wereld van vroeger verkennen en ontdekken.

Op woensdag hebben alle juffen voorlezen in een andere klas. Zo stond juf Linda voor groep 8 en juf Kezban zelfs voor groep 1/2C. En ook juf Yvonne, ooit kleuterjuf geweest, heeft genoten van de kleuters van 1/2D.
De leerlingen luisterden aandachtig naar prachtige geschiedenisverhalen over ridders, de Romeinen, Marie Curie, Rosa Parks en Anne Frank. Niet alleen de leerlingen, maar ook de juffen hebben deze week weer veel geleerd over het oude Romeinse rijk, de wetenschap, de slavernijperiode en over de tweede wereldoorlog. 

Lezen is essentieel voor een succesvolle onderwijsloopbaan van uw kind. Een goede leesvaardigheid is de basis van schoolsucces en van maatschappelijke kansen. Ook in onze gedigitaliseerde samenleving is een goede leesvaardigheid cruciaal voor de verwerking van digitale teksten.

We hebben op An Noer een prachtige bibliotheek, bovendien hebben we een Kinderzwerfboekstation met allerlei soorten boeken die de kinderen gratis mee mogen nemen naar huis en zo lang als ze willen thuis mogen lezen.
Het is toch heerlijk om samen op de bank of voor het slapen gaan nog even met uw kind van een verhaal te genieten! Indien Nederlands niet uw moedertaal is, is lezen of vertellen in uw taal net zo belangrijk. Door samen met uw kind te lezen vergroot u de kennis van de wereld, de woordenschat en het inlevingsvermogen van uw kind.
Heel veel knus leesplezier samen!

De Kinderboekenweek wordt vandaag afgesloten. De leerlingen van de groepen 1/2 en 3 mochten verkleed naar school. Wat hebben we veel prinsessen, ridders, politieagenten, piraten en andere superhelden gezien! En ook de juffen van de groepen 1/2 waren in vol ornaat. Kijkt u maar eens in het fotoalbum voor een impressie van deze dag. 

Wanneer mag mijn kind niet naar school?
Op school volgen we de regels van het RIVM. We maken geen uitzonderingen op de regels. 
Dat heeft met de gezondheid van onze medewerkers te maken. Het is heel belangrijk dat onze leerkrachten gezond blijven. Zonder de eigen leerkracht voor de groep kan de onderwijskwaliteit niet gegarandeerd worden. Er worden invallers voor de groep gezet, de groep kan verdeeld worden en in het ergste geval sturen we groepen naar huis. Dit moeten we met elkaar zien te voorkomen. U kunt ons als ouders hierbij helpen.

Onderstaande informatie komt van de site van het RIVM. 

Kinderen op de kinderopvang of in het basisonderwijs* moeten thuisblijven als:

  • Het kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft en/of benauwd is en/of (meer dan incidenteel) hoest. Het kind hoeft in principe niet getest te worden (tenzij het ernstig ziek is, neem dan altijd contact op met de huisarts) en blijft thuis totdat deze klachten minimaal 24 uur over zijn.
  • Het kind een contact is van een patiënt die positief getest is op het nieuwe coronavirus en het kind klachten heeft die passen bij COVID-19.
  • Het kind bij iemand in huis woont, die naast milde klachten die passen bij corona ook koorts heeft en/of benauwd is. Iedereen in het huis blijft dan thuis totdat die persoon een negatieve testuitslag heeft.
  • Het kind een huisgenoot is van iemand die positief getest is op het nieuwe coronavirus.

Kinderen mogen dus wél naar school als zij alleen verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn) hebben, tenzij bovenstaande punten van toepassing zijn.

We zijn erg tevreden over de manier waarop bijna alle ouders met de afspraken omgaan. Dat getuigt van vertrouwen in de school en geeft ook aan hoe belangrijk u het onderwijsproces vindt. 

Neemt u contact op met juf Sanaa, juf Milfed of Fatima als u twijfelt of advies wilt over uw kind. Ik wil benadrukken dat wij graag willen dat uw kind naar school komt! De gezondheid van onze leerkrachten en overige leerlingen staat nu echter op de eerste plaats! Met elkaar kunnen we echter de mogelijkheden bespreken. 

Start weerbaarheidstraining groepen 7
Trainer Marco is gelukkig weer beter. Op woensdag 14 oktober start de eerste weerbaarheidstraining voor de leerlingen van de groepen 7A en 7B. Juf Hatice en juf Yvonne zijn tijdens de trainingen aanwezig. De leerlingen krijgen een huiswerkboekje mee zodat zij ook thuis samen met hun ouders de aangeboden vaardigheden kunnen bespreken en oefenen. Zo zorgen we er samen voor dat onze kinderen zelfstandig, zelfredzaam en weerbaar worden.

Trakteren in de school
Uw kind mag op vrijdag trakteren. Verjaardagen vieren we niet, maar trakteren omdat je een zusje/broertje/nichte/neefje hebt gekregen, zwemdiploma hebt behaald, Soerats op de Qurankaart hebt behaald, mag altijd!
De kinderen mogen in de klas getrakteerd worden en indien gewenst mag uw kind ook de klassen rond om een felicitatie bij de juffen te halen.
Geeft u uw kind een traktatie voor de leerkrachten mee? Dat vinden wij erg lief. Een verpakte traktatie heeft de voorkeur. Dan kan de juf de traktatie bewaren voor een andere keer. 
Trakteren in de klas mag uiteraard ook. Dan graag een gezonde traktatie. Fruit is altijd een goed idee. Op internet zijn leuke ideeën te vinden van gezonde traktaties.

Herfstvakantie in zicht
Nog één weekje naar school en dan gaat de school een weekje dicht i.v.m. de herfstvakantie.
We verwachten alle kinderen op maandag 26 oktober weer op school. 

Fijn weekend, 

Namens het team van An Noer .