An Noer info 13

27-11-2020
- Studiedag 30 november
- Vakleerkracht Suus voor cultuur- en kunstlessen
- Voorleeswedstrijd groepen 6, 7, en 8
- Dua-diploma voor...

Asalam alaikoem, 

Beste ouders/ verzorgers, 

Studiedag 30 november
Zoals u al in de schoolkalender heeft zien staan, is de school op maandag 30 november in verband met een studiedag voor de leerlingen gesloten. We zien de leerlingen graag weer op dinsdag 1 december op school. 

Vakleerkracht Suus voor cultuur- en kunstlessen
Vorige week vrijdag hebben wij juf Suus op school mogen verwelkomen. Juf Suus is vakleerkracht Cultuur en Kunst en werkt al een aantal jaren op onze zusterschool Al Qalam. Juf Suus zal op onze school een aantal lessen in de groepen 5, 6 en 7 verzorgen. De lessenreeks staan oa. in het teken van Hollandse schilders. Ze is gestart met schilder van Gogh. Juf Suus verbreedt de algemene kennis van de leerlingen en biedt daarnaast een creatieve activiteit aan. Er worden tijdens de creatieve activiteit verschillende technieken en materialen aangeboden. Zo hebben de leerlingen van de groepen 5 gewerkt met pastelkrijt en de leerlingen van de groepen 7 met houtskool. Op deze manier dragen we bij aan onze doelen voor burgerschap en kunstzinnige vorming.

Voorleeswedstrijd groepen 6, 7 en 8 
Dit schooljaar doen de leerlingen van de bovenbouw weer mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Afgelopen week hebben de leerlingen in de groepen tijdens de voorrondes een stukje uit hun favoriete boek voorgelezen. De beste lezer mag door naar de finale op woensdag 2 december. De finale vindt in het atrium plaats onder leiding van juf Peggy. De winnaar van de voorleeswedstrijd wordt opgegeven als schoolkampioen en zal deelnemen aan de voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd. In de volgende nieuwsbrief vertellen we u hier meer over. 

Dua-diploma voor...
Afgelopen week heeft Mohammed Ahannay uit groep 1-2D zijn dua-diploma behaald. Dat is een knappe prestatie! Mohammed is namelijk na de zomervakantie in groep 1 gestart en zit dus nog maar drie maanden op school. Goed gedaan, Mohammed!
Voor het behalen van de dua-diploma kennen de leerlingen tien dua´s. Naast het aanleren van de dua´s overhoort juf Yamina de dua´s ook. De dua´s worden sneller gememoriseerd als deze ook thuis aangeboden worden. Juf Yamina heeft in het ouderportaal onder de ´boekenplank´ dua-filmpjes geplaatst. Het is zeker de moeite waard om de filmpjes te bekijken en thuis met uw kind te oefenen. Ook als uw kind zijn/haar dua-diploma heeft behaald, dienen de dua dagelijks herhaald te worden. Zet hem op, allemaal!

We wensen iedereen een fijn, lang weekend en zien iedereen graag weer op dinsdag 1 december.

Namens het team van An Noer.