Workshop voor ouders door CJG op An Noer

07-02-2020
Geef u nu op!
Asalam alaikoem, 

Beste ouders/ verzorgers,

De vorige workshop die het CJG op school heeft georganiseerd, is door de ouders enthousiast ontvangen. Het CJG heeft daarom voorgesteld om speciaal voor de ouders van An Noer op locatie een nieuwe workshop aan te bieden. We zijn natuurlijk heel blij met dit voorstel van het CJG. De workshop gaat over het (h)erkennen van de emoties van uw kind: Heppie!? Kinderen en emoties.

Wat leert u tijdens de workshop?
Ouders krijgen handvatten om ruimte te geven aan emoties en grenzen aan gedrag.

 

Voor wie is de workshop bedoeld?
Voor ouders van kinderen van 4 tot 10 jaar waarvan het kind op An Noer ingeschreven staat. 

 

Wanneer vinden de workshops plaats?

De cursus vindt plaats op de woensdagochtenden op 4, 11 en 18 maart. We verwachten dat ouders alle woensdagen aanwezig zijn. 

De inloop is om 8.45 uur. De cursus start om 09.00 uur en duurt t/m 11.30 uur. 

Wat zijn de kosten en hoe meld ik me aan?

De kosten bedragen €5,00 voor de cursus van drie ochtenden. Dit dient contact en gepast voldaan te worden bij aanmelding. 

Ouders kunnen zich vanaf maandag 10 februari aanmelden bij de ouderraad in de teamkamer. De ouderraad is tussen 08.30 en 08.45 uur aanwezig. Aanmelden kan tot 14 februari. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Er is tijdens de cursus geen ruimte en opvang voor baby's en peuters. Deelnemers aan de cursus dienen zelf oppas te regelen. 

Met vriendelijke groet, 

Namens het team en de ouderraad.  

 

 

 

 

Meer informatie:

Emoties horen bij ons als mens. Ze zorgen ervoor dat we onze grenzen kunnen ervaren en aangeven. Ze zorgen ervoor dat we gebeurtenissen kunnen verwerken. Daarom is het belangrijk dat we kinderen leren om emoties voor hen te laten werken in plaats van tegen hen.

Alle ouders hebben wel eens de volgende vragen:

  • Mijn kind heeft driftbuien, hoe ga ik daarmee om?
  • Mijn kind vindt alles zo spannend, wat kan ik doen?
  • Hoe kan ik mijn kind het beste troosten?

Waar het ene kind als vanzelf leert omgaan met alle verschillende gevoelens en emoties, zo laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. En juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet echt helpt om te léren omgaan met emoties. En dat is wat kinderen te doen hebben: ze moeten nog leren omgaan met emoties en jij kunt ze hierbij helpen en ondersteunen.

In deze 3-delige workshop krijg je diverse handvatten aangereikt om thuis zelf mee verder te kunnen. De emoties boos, bang en bedroefd worden uitgelicht.

De workshop is praktisch en interactief waarbij uitwisseling en oefenen met andere ouders centraal staat.