An Noer info 16

09-12-2022
- Excursie naar NEMO in Amsterdam
- Schoolkampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2022
- Koffieochtend over Gezonde school
Asalam alaikoem, 

Beste ouders van An Noer,

Excursie naar NEMO in Amsterdam
Afgelopen week bezochten de groepen 4, 5, 6 en 7A het Science NEMO-museum in Amsterdam. In mooie 'Avifauna'-bussen (van der Valk) werden onze leerlingen vervoerd. In het museum keken de kinderen hun ogen uit. Wat was er veel te zien en te beleven! Van demonstraties tot proefjes tot zelf ontdekken, onderzoeken en experimenteren...wat was het een leuke en leerzame excursie! Ook willen we de begeleidende ouders  bedanken voor hun inzet en tijd. We zijn blij dat we altijd op zulke betrokken ouders mogen rekenen. Alhamdoulillah!

Schoolkampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2022
Onder leiding van juf Meryam hebben we afgelopen maandag de finale van de voorleeswedstrijd in het atrium georganiseerd. De vier voorleeskanjers uit de groepen 7 en 8, te weten: Ilias Al Masoudi uit 7A, Hidaya Lamriti uit 7B, Ayah El Oujdi uit 8A en Mohamed Lafkiri uit groep 8B streden met elkaar voor de titel 'Voorleeskampioen van An Noer'. Na een zenuwslopende finale moesten de juryleden (juf Yamina, juf Zehra en juf Sanaa) nog lang overleggen over de beste voorlezer: de kinderen hadden namelijk bijna allemaal even goed voorgelezen. Uiteindelijk hebben we unaniem besloten dat Hidaya Lamriti er toch net een beetje uitstak. Zij las voor uit het boek 'meisje met hijab' van Naima Arramdani (niet geheel toevallig ook de moeder van Hidaya). Wat ons het meeste aansprak, was dat de emotie van Hidaya tijdens het voorlezen bijna 'voelbaar' was en hiermee kon ze het publiek meevoeren in haar verhaal. Het is heel knap als je dit kan! Ma sha Allah! We zijn trots op alle leerlingen die graag (voor)lezen. We wensen Hidaya heel veel succes in de volgende ronde van de voorleeswedstrijd in de Alphense bibliotheek waar ze uit mag komen als boegbeeld voor onze hijabi's. Zet hem op, Hidaya!

Koffieochtend over Gezonde School
Heeft u vanochtend nog niets gepland? Kom dan gezellig naar de koffieochtend die vandaag vanaf 08:30 georganiseerd wordt door de ouderraad. De koffieochtend vindt plaats in de ruimte naast het lokaal van groep 1/2C. Tijdens deze ochtend vertellen we u graag meer over ons Gezonde school-beleid en wat hier de voordelen van zijn. In sha Allah tot straks!