Opening Kinderzwerfboekstation An Noer

07-06-2018

 De bronafbeelding bekijken


Asalam alaikoem,

Beste ouders/verzorgers,

Eindelijk is het dan zover! Vol trots mogen wij aankondigen dat An Noer vanaf 28 juni een officieel Kinderzwerfboekstation rijker is. Vanaf 28 juni kunnen alle kinderen van An Noer boeken komen halen uit onze groene kinderzwerfboekenkast. De Voorleeskanjers van An Noer zullen het Kinderzwerfboekstation openen.

Wat is Kinderzwerfboek?

Kinderzwerfboek is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp om zoveel mogelijk kinderen te kunnen laten genieten van leuke boeken. Kinderzwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je kunt ze herkennen aan de zwerfsticker op de kaft aan de voorkant van het boek. 

Hoe werkt Kinderzwerfboek?

Kinderen mogen een boek meenemen uit de groene kinderzwerfboekenkast. Als ze het boek gelezen hebben, gaat het boek weer zwerven. Ze mogen het boek weer in de kast terugzetten, maar ze mogen het boek ook weer aan iemand anders geven die het boek graag wil lezen. Het boek mag ook in een ander Kinderzwerfboekstation gezet worden. Kinderzwerfboekstations staan in heel Nederland bij kinderboerderijen, op scholen, in wachtkamers, bij zwembaden en in voortuinen. Er mogen ook altijd nieuwe boeken in het Kinderzwerfboekstation geplaatst worden. Kinderen kunnen er dan zelf een zwerfsticker opplakken, zodat iedereen kan zien dat het een officieel Kinderzwerfboek is.

Boeken die in aanmerking komen om een Kinderzwerfboek te worden, kunnen nu al in de groene kast geplaatst worden, zodat de kinderen er alvast een zwerfsticker op kunnen plakken.

Wij wensen iedereen heel veel lees- en zwerfplezier!

 

Vriendelijke groetjes,

 

De taalcommissie