An Noer info 25

27-03-2020
- Eerste week afstandsonderwijs
- Hoe nu verder na 6 april?
- Eindtoets groep 8
- Geannuleerde activiteiten
- Juf Mama
Asalam alaikoem, 

Beste ouders/ verzorgers,

Eerste week afstandsonderwijs 
De eerste week afstandsonderwijs is achter de rug. We hebben allemaal erg moeten wennen aan deze nieuwe manier van onderwijs geven. We hebben afgelopen week echter weer gemerkt hoe betrokken en gedreven onze ouders en de kinderen zijn. Veel kinderen proberen hun werk volgens de planning te maken en stellen vragen aan de juf. En ook het advies van de juf in Classroom wordt door de meeste kinderen opgevolgd. Veel kinderen hebben ook nieuwe vaardigheden geleerd: zo oefenen de leerlingen met het maken van hun eigen planning. Ook hebben sommige leerlingen met juf Peggy via Zoom overleg gehad en krijgen leerlingen via Skype begeleiding van juf Michelle.
Zo leren en weten we met elkaar iedere dag een beetje meer. We kunnen in ieder geval met elkaar concluderen dat we na deze periode allemaal digitaal een stuk wijzer zijn geworden. 

Hoe nu verder na 6 april?
Dinsdag 31 maart beslist het kabinet of de scholen na 6 april gesloten blijven. Wij denken dat de scholen in ieder geval tot de meivakantie gesloten zullen blijven. Daarom zijn wij al bezig met de lessen voor na 6 april. We kunnen u daar echter pas na de beslissing van het kabinet meer informatie over geven.

Ouders van groep 1/2: U hoort dinsdagmiddag van ons of u op donderdag de materialen voor uw kleuter op kunt komen halen.

Eindtoets groep 8
De minister heeft besloten dat de eindtoets dit jaar niet wordt afgenomen. De adviezen zullen dit jaar ook niet bijgesteld worden. Het afgegeven schooladvies wordt daarom nu voor alle leerlingen definitief. 
Het schooladvies bepaalt op welk niveau de leerling mag starten op een middelbare school.
Op de middelbare school zal vervolgens gekeken worden of de leerling op de juiste plek zit. De minister zal daar nadere afspraken over maken met het voortgezet onderwijs. 

Geannuleerde activiteiten
- Sponsorloop

De sponsorloop gaat dit schooljaar niet door. Een aantal leerlingen heeft al geld ingezameld voor het goede doel.
Het is mogelijk om het opgehaalde bedrag te doneren aan Sante pour Tous. U kunt het bedrag zelf overmaken of overmaken naar de ouderraad. Zij zorgen ervoor dat het op de rekening van Sante pour Tous gestort wordt. 
Het rekeningnummer van de ouderraad is:
NL19ABNA0811130320 t.n.v. Stichting Islamitisch Scholen Rijn en Gouwe o.v.v gift Sante pour Tous.
- Avondvierdaagse
Ook de Avondvierdaagse gaat dit jaar niet door. De organisatie stort het inschrijfgeld terug naar de ouderraad. Veel ouders doneren het inschrijfgeld aan Sante pour Tous. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Ouderraad
- Excursie Blijdorp groepen 1/2 
De excursie voor de kleuters wordt op een later moment ingepland.
- Schoolfotograaf
Indien mogelijk zal er een nieuwe datum gepland worden voor de schoolfotograaf.

Juf Mama
De kinderen zijn de hele dag thuis en er wordt van ze verwacht dat ze lessen volgen en schoolwerk maken. Veel moeders (en een aantal vaders) hebben er de afgelopen dagen daarom een nieuwe taak bijgekregen. Dat vraagt van moeders veel geduld, het verdelen van tijd en aandacht en flexibiliteit. En daarnaast moet er ook nog een huishouden gerund worden. Dat vraagt best veel. Daarom willen we onze waardering uitspreken voor alle moeders die er iedere dag voor zorgen dat er zoveel ballen hoog worden gehouden. Moeders, jullie zijn onmisbare toppers!
 
Lieve juf Mama
Wat doe je het toch goed
Een extra taak erbij
Naast zoveel dat al moet

Wassen, koken, dweilen
Het schoolwerk er ook nog bij
Juf mama is nooit vrij

Als hoofd van het gezin
Houd jij alle ballen hoog
Maar soms is het teveel
Dan houd je het ook niet droog

Toch, elke dag opnieuw
Sta jij op met volle moed
Lieve juffrouw mama
Wat doe je het toch goed!

 
Namens het team van An Noer

Sanaa El Boutaybi