An Noer info 14

04-12-2020
- Het is weer hijaab-vrijdag!
- eerste Qoran-kaart behaald door...
- Nationale Voorleeswedstrijd
- Hoofdluis in de onderbouw
Asalam alaikoem, 

Beste ouders/ verzorgers,

Bijgaand de nieuwsbrief van deze week.

Het is weer hijaab-vrijdag!
Het is ons opgevallen dat steeds meer meisjes op vrijdag een hijaab dragen. Doet uw dochter vandaag ook mee?

Eerste Qoran-kaart behaald door...
Wederom heeft een kleuter ons verrast met het memoriseren van alle soerats op de eerste Qoran-kaart. Dat is Ayah Louassari uit groep 1/2B. Ayah beheerst nu 15 soerats. Ma sha Allah! Goed gedaan en ga zo door, lieve Ayah!

Nationale Voorleeswedstrijd
Afgelopen weken werd er in de groepen 6, 7 en 8 met passie en plezier voorgelezen tijdens de eerste voorrondes in de groep. Woensdag hebben wij in  het atrium genoten van de voorleeskwaliteiten van onze voorleeskampioenen. Ayah uit groep 6A en Hiba uit groep 6B hebben prachtig voorgelezen en mochten de jury met juf Peggy en speciaal jurylid Amal Maatoug versterken. Amal is studente Rechten en Geschiedenis en is daarnaast actief in verschillende organisaties.
Groep 6 mag helaas nog niet officieel meedoen met de Nationale Voorleeswedstrijd, maar dit was alvast een goede voorbereiding voor volgend jaar. Niet alleen als voorleeskampioen, maar ook als jurylid hebben ze het trouwens fantastisch gedaan. Ayah en Hiba, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme.

Rokayah Darwish uit 7A, Safouan Bouzid uit 7A, Zakaria Mehic uit 7B, Raihana Fennich uit 7B en Yahya Lakoudi uit 8A hebben om de titel Voorleeskampioen van An Noer gestreden. Ze hebben prachtig voorgelezen! Voor de jury is het een pittige klus geweest om een keuze te moeten maken, maar uiteindelijk is Rokayah uit groep 7A is de voorleeskampioen van An Noer geworden. Van harte gefeliciteerd, Rokayah! Rokayah mag onze school gaan vertegenwoordigen bij de regionale voorrondes van de Nationale Voorleeswedstrijd 2020-2021.
An Noer wenst je heel veel succes! Zet hem op, Rokayah.

Hoofdluis in de onderbouw
In de onderbouw zijn er een aantal leerlingen met hoofdluis geconstateerd. De ouders hebben dit doorgegeven aan de desbetreffende leerkracht. We vinden het prettig dat ouders het haar van hun kinderen regelmatig controleren en doorkammen met een luizenkam. In de themabrief ´Hoofdluis´ treft u meer informatie over de behandeling.